Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför förbud mot flytande magnesium på gymet?

Hej!

Fick påpekandet av en av era instruktörer på gymet att det enligt era regler är förbjudet att använda all sorts magnesium inklusive flytande. Jag vill väldigt gärna veta motiven till detta beslut.
Jag kan ha en viss förståelse om ni inte önskar folk att använda magnesiumblock som kan damma av och söla ner överallt. Men ser absolut ingen anledning att förbjuda flytande magnesium då det mesta stannar kvar på händerna. En förutsättning för att kunna lyfta tungt och därmed utmana sig själv i sin träning är att ha ett bra grepp, vilket användandet av magnesium ger.
Som ni kanske förstår har jag svårt att se några logiska argument till detta förbud, men ni får gärna som sagt upplysa mig kring detta.
Henrik Cam Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  anledning till att vi inte vi vill ha flytande magnesium är det du själv skriver. "Det mesta stannar kvar på händerna", men inte allt. Tyvärr används flytande magnesium inte enligt bruksanvisningen. Utan det läggs på alldeles för mycket så det blir kladdigt på på både stänger, vikter och slutändan även på andra motionärer som kommer efter för att använda redskapen.
  Hoppas att detta ger en förklaring och förståelse till förbudet.
  Anders Gymansvarig
 • Väldigt knepigt förbud, då det är mycket värre ur säkerhetssynpunkt att stången glider runt på händerna av handsvett vid exempelvis bänkpress. Sen finns ju stålborstar som kan användas för att ta bort hudrester och annat från stänger exempelvis.
  Börje
 • Vi har valt att inte tillåta någon form av kalk/magnesium. Anledningen är att det inte sköts snyggt. Flytande vore ok om det kunde användas på rätt sätt. Tyvärr inser inte alla att less is more. Det vill säga en liten klick i handen som torkar där och inte kladdar. Många öser på och det blir kladd på både stång och vikter. Vi har fått klagomål av andra motionärer som inte vill använda någon form av kalk. De har fått sina kläder nerkladdade av resterna som sitter på både vikter och stänger.
  Jag vet att några andra Friskis föreningar tillåter både fast och flytande kalk. Jag har en dialog med några av dessa och ser hur det fungerar hos dem. Inget är skrivet i sten och det kan hända att vi behöver omvärdera vårt beslut men i dagsläget så står det fast.
  Anders Gymansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.