Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Träinredningen på Ekeby

Blev ledsen (faktiskt mycket ledsen) och besviken när jag kom tillbaka till Ekeby efter sommarstängningen och insåg att inredningen med träskivor av ek byts ut. (Förklaringen som jag fick var att alla Friskis&Svettislokaler ska ha enhetlig inredning.)

Efter detta besök har jag varit på Ekeby ytterligare en gång, och under de få minuter som jag vistats vid skogränsen hört först två personer prata om detta i missnöje, och sedan ytterligare två personer. (Vilket jag antar betyder att väldigt många fler än jag ser detta som negativt.)

Extra upprörd blir jag eftersom er förening arbetar med hälsa. Jag tycker att ni ska känna till/ta reda på aktuell forskning innan förändringar görs. I detta fall att träinredning minskar stress. Se https://www.skog-supply.se/article/view/227004/forskare_trainredning_har_positiva_halsoeffekter och http://byggindustrin.se/artikel/nyhet/tra-i-hus-kan-leda-till-mindre-stress-25749#
Ek håller för evigt och det åldras vackert. Skivorna i diskarna i receptionen var vilsamma för ögat och mjukt rundade. Den nya inredningen är steril, otäck att titta på (så vit att den är obehagligt bländande) och har vassa kanter och hörn. Bänkarna att sitta på (också de i ek) utanför träningslokalerna är mjuka och lena och känns varma att sitta på. (Det är som i gamla hus med innött trä, där man blir stående och smeker materialet.) Motsvarande bänkar på Väderkvarn och Ultuna känns stenhårda, kalla och vasskantade. Jag hoppas innerligt att det bara är receptionen som ska förstöras och att träbänkarna får vara kvar, men är rädd att så inte är fallet.
Miljömässigt har jag svårt för att funktionella saker kastas. Den inredning som ni nu sätter in kommer att åldras fult och den typen av möbler med faner brukar snabbt få skador i materialet – och dessa är inte förlåtande som skador i trä är.
Om även sittbänkarna av trä ska kastas ut – kan ni då sätta upp ett anslag om att de skänks bort (om det inte redan är bestämt att de ska övertas av någon)?
Med lite sorgsna hälsningar
Karin Back
Karin Back Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Karin!
    Så roligt att du tränar med vår ideella idrottsförening! Tråkigt förstås att du är så upprörd över vår nya reception som vi har förändrat främst av arbetsmiljöskäl. Dessutom har vi frigjort yta till både bättre inpassering och utökad social yta.
    Hoppas att du så småningom också kommer att tycka att förändringen är positiv.
    Glada hälsningar från Ingrid
    Ingrid tidigare Verksamhetschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.