Till senaste kommentaren

Säkerhetsställning och skivstångsvård

Hejsan!

Jag tycker det behöver investeras i säkerhetsställningar till racksen så att en kan knäböja och bänkpressa utan att behöva oroa sig för skador. Just nu finns det bara två stycken på Väderkvarn och två på Fyrishov (som är ganska dåliga pga. långt avlyft) och det känns lite skralt och upplagt för att en ska skada sig. Kan ni möjligen se över om det går att fixa portabla sådana/som en kan montera på i "buren" på Fyrishov?

Skivstångsvård, era skivstänger är otroligt populära vilket självklart är jättekul men många är tyvärr ganska äckliga och ser ut att aldrig blivit rengjorda. T.ex. så har lättringen försvunnit av död hud, fett och andra avlagringar. Nästan samtliga skivstänger behöver stålborstas och rengöras med medel för att få tillbaka lättringen. Eftersom magnesium inte är tillåtet är det otroligt viktigt med bra lättring vid tynga lyft, inte minst för greppet men också för säkerheten och kontroll i lyftet.

Stor eloge till era gym och allt ni gör, jag trivs otroligt bra på Friskis och Svettis. Finns inget härligare gym i Uppsala.

Mvh. Axel Fors
Axel Fors Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Axel!

  Tack för dina synpunkter!
  Är det racksen du menar att det bara finns två av? Har du möjlighet att precisera eller skicka med en bild så vi pratar om samma sak. Självklart ska vi se till att instruktörerna rengör stängerna! Vi kan dock inte använda just stålborste till dem.

  Med vänlig hälsning!
  Anna Träningschef
 • Hej,

  Det finns bara två racks med möjlighet till säkerhetsställning på båda ställena. Totalt finns det 6 racks på Väderkvarn och 8 om man räknar med buren på fyrishov. Men bara två på varje ställe som har möjlighet till säkerhet. De på svarta mattan i hörnet på Väderkvarn t.ex.
  Jag kan bifoga bilder om det behövs.

  Okej, är det för att tiden inte räcker till? Jag kan länka till inlägg som förklarar hur det går till från en person ur svenska styrkelyftsförbundet.

  Mvh. Axel Fors 

  Axel Fors
 • Hej Axel!

  Tack då vet jag vad du menar! Vi får se över det!
  Vad gäller rengöring med stålborste så kommer vi rengöra dem på annat sätt.

  Med vänlig hälsning!
  Anna
  Anna Träningschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.