Corona

Jag tycker att man borde kunna säga upp eller i alla fall frysa sitt medlemskap under tiden covid-19 fortsätter spridas, minimum under tiden vi har dessa hårda restriktioner. Jag som blev medlem och teckade autogiro för ett år i januari har ju inte kunnat utnyttja mitt medlemskap på 6 månader då jag inte vill träna på gymmet/i grupp och riskera att bli smittad. Er onlineträning kan inte räknas som likvärdig ersättning för det som vanligtvis ingår i ett medlemskap.
Jag är dessutom student med ytterst stram ekonomi och då känns de där 240 kr per månad väldigt mycket när jag inte kan utnyttja tjänsten jag betalar för. Jag har redan frusit mitt kort i 3 månader, men med tanke på den andra vågen av smittspridning och de nya, skarpare rekommendationerna kommer det dröja flera månader innan jag kan börja träna som vanligt hos er igen. Missförstå mig inte, jag vill gärna träna hos er och tycker ni har ett fantastiskt utbud av träningsaktiviteter. Men hur försvarar ni att man inte kan säga upp eller pausa sitt medlemskap samtidigt som ni försöker få färre personer att vistas på gymmen? Det blir dubbelmoral av det hela och folk tappar förtroendet för er när ni inte underlättar för medlemar att göra uppehåll.
Jag vill kort sagt säga upp mitt medlemskap, eller pausa det tills smittorisken är över, och tycker att det är ert ansvar att se till att det är möjligt för alla medlemar.
Clara Lerbro Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Clara,
  Så länge vi har verksamheten igång så kommer vi inte kunna erbjuda våra medlemmar frysningar av sina kort. Vi är en ideell medlemsförening och behöver göra lika för alla våra medlemmar. Om vi fryser för en medlem så ska vi frysa för alla våra drygt 30 000 medlemmar vilket innebär en stor kostnad som skjuts framåt. Vi ombesörjer fem anläggningar idag som vi måste dra runt ekonomiskt. Givet detta läge så behöver vi i möjligaste mån hålla alla öppna så att våra medlemmar har möjlighet att sprida ut sig på samtliga och förhindra trängsel.
  Föreningen står inför en mycket tuff utmaning ekonomiskt och har inte möjlighet att frysa kort i nuläget hur gärna vi än skulle vilja. Om verksamheten tvingas stänga ned och således inte kan erbjuda träning till våra medlemmar så står vi i ett annat läge och behöver eventuellt ta ett nytt ställningstagande.

  Vi kommer alltid vilja möjliggöra säker och trygg träning för våra medlemmar. Det är viktigare än någonsin att man ska röra på sig.
  Vi har gjort omfattande anpassningar så att man som medlem ska kunna träna säkert hos oss. Vi är trygga med de anpassningar vi gör. Sen är det upp till var och en om man känner att man inte vill träna inomhus. Vi erbjuder förutom inomhusträning även uteträning och massor av härlig onlineträning på vår hemsida som jag varmt kan rekommendera.
  Vi får hålla ut tillsammans nu och vi gör allt för att både minska smittspridning och att vår fina förening ska överleva denna kris.

  MVH Rosita
  Rosita Medlemsserviceansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.