Ändringar i schemat

Hej,
Jag har hört att det kommer ske förändringar bl a på spinningpassen på Väderkvarn. Vi är många som går på Fredrik A.Å's pass på måndagar kl 11 och fredagar kl 9.30. Båda passen har i stort sätt varit fulla under våren. Vi är många (både gamla och unga) som går på dagtid och behöver ha närheten till Väderkvarn. Vi älskar Fredriks pass! Jag undrar nu hur ni tänker när ni lägger hans båda spinningpass på samma dag på måndagar? Jag vet att det är många med mig som protesterar (de flesta har dock sommarledighet just nu).
Mvh
Isabel

Kommentarer

 • Hej Isabel!
  Fredrik kommer att vara kvar här på måndagar och leda två spinningpass och ett core soft. Fredrik har själv valt detta upplägg på måndagar då det passar honom bra. På fredagar byter han anläggning till Ultuna då vi behöver fördela softpassen bättre över alla våra fem anläggningar.

  MVH Helena

  Helena Verksamhetschef
 • För förtydligande så är det på Väderkvarn som Fredrik kommer att leda på måndagar.

  MVH Helena
  Helena Verksamhetschef
 • Hej Helena,
  Tack för snabbt svar. Jag hoppas isf att ni utvärderar förändringen efter hösten och om utfallet inte blir som ni önskat, att det finns chans att få tillbaka Fredrik till Väderkvarn två dagar i veckan till våren 2020.
  Mvh
  Isabel
  Isabel
 • Hej Isabel!
  Vi utvärderar alltid vårt stora träningsschema och gör rockader varje termin utefter verksamhetens behov och funktionärernas möjlighet att förlägga sina pass.

  MVH Helena
  Helena Verksamhetschef
 • Hej, jag håller med Isabel.
  Jag undrar hur ni har tänkt, det är svårt att hitta parkeringsplats i Ultuna och heller inte bra för miljön om många ska ta bilen till Ultuna kanske vill " man" inte ta bussen till Ultuna för att gå på Fredriks pass när man tidigare kanske kunnat gå eller cykla till Väderkvarn även om Fredriks pass är så bra.
  Elisabeth
 • Jag förstår er frustration då era favoritledare flyttar sitt pass till en anläggning som ligger längre bort ifrån där du bor.
  Vi har idag fem anläggningar som vi ska eftersträva att ha ett så varierat utbud som möjligt på.
  Det är ett stort pussel som varje termin läggs och där alla vi 300 funktionärer behöver hjälpa till och vara flexibla. Det innebär bland annat att flera ledare ibland får flytta på sina tider så att vi får ihop ett så bra träningsschema för alla våra medlemmar.
  Hoppas ni har förståelse för detta!
  Vänligen Helena
  Helena Verksamhetschef
 • Hej igen, jag är inte frustrerad. Bara undrade hur ni har tänkt när ni ändrar på ett vinnande koncept. Jag har full förståelse för allt pusslande när schemat ska läggas.

  Vänliga hälsningar Elisabeth
  Elisabeth Pettersson
 • Hej igen, jag är inte frustrerad. Bara undrade hur ni har tänkt när ni ändrar på ett vinnande koncept. Jag har full förståelse för allt pusslande när schemat ska läggas.

  Vänliga hälsningar Elisabeth
  Elisabeth Pettersson
 • Hej!
  Ett vinnande koncept är att ha ett varierat träningsutbud:-)

  MVH Helena
  Helena Verksamhetschef
 • Hej, jag håller helt med i ovanstående, men jag talar nu om Core Soft. MÅNGA suckade idag när det fick klart för sig att det bara blir ett Core Soft i veckan på Väderkvarnsgatan. Fredriks pass har ju varit fulla, det är svårt att förstå varför de populäraste passen ska ändras. Det kan finnas dem som inte längre tycker det är värt att betala  drygt 2000 kr när de bara kan gå på ett pass (har hört denna reaktion, men tycker kostnaden är helt ok.) Fredrik har ju tidigare kört på Ultuna på torsdagar, så argumentet  att fördela passen håller inte inte. OM Fredrik själv vill dra ned på pass borde ett ersättningspass i core soft ordnas helst på fredagar på Väderkvarn så att vi som håller igång kan få vår träningsdos. Annars får man omvärdera. Trist och dyrt om man ska behöva ta bilen ut till Ultuna. Buss är inget alternativ då bussarna funkar illa med byten.
  Varierat utbud är bra. Jag behöver gå på två pass i veckan som ska vara hårda tillräckligt för att ge träningsvärk, och ge allsidig styrka och balans. Har provat flera pass, men bara hittat Fredriks pass dagtid som passat mig, men kanske finns det något annat?

  Annars blir det bilkörning....

  För övrigt är Friskis och Svettis toppen!

  Stina Karltun
 • Hej!
  Vi utvärderar alltid vårt schema, så självfallet ska vi göra även det i höst.
  Prova gärna runt andra träningsformer och andra ledare. Kanske hittar du en ny favorit bland alla våra olika pass och duktiga ledare som finns?
  Vi pusslar så gott vi kan med alla våra härliga funktionärer som engagerar sig ideellt på sin fritid:-)
  Kanske vill du också engagera dig i vår förening och söka som ledare?

  MVH Helena
  Helena Verksamhetschef
 • Hej, jag springer runt på allt möjligt - det finns ju så mycket att välja på.

  Jag är redan funktionär.

  Vänliga hälsningar Elisabeth
  Elisabeth Pettersson
 • Härligt Elisabeth att du redan är funktionär och engagerar dig ideellt!
  Då har ju du också insikt i att vår verksamhet bygger på alla vi funktionärers engagemang på vår fritid. Utan alla funktionärer så skulle ju inte denna härliga förening inte finnas och vi skulle inte kunna erbjuda någon träning. Tänk, så häftigt att vi alla tillsammans kan erbjuda så många olika typer av pass på snart fem anläggningar.
  Du vill själv inte utöka ditt uppdrag i föreningen och söka till spinningledare och bidra till ännu mer rörelseglädje i föreningen:-)?

  MVH Helena
  Helena Verksamhetschef
 • Hej,
  Håller med samtliga ovanstående betr förändringar i schemat. Förstår att ni behöver göra förändringar ibland men varför ta bort och flytta pass som oftast är fullbokade.
  Jag syftar förstås på Fredrik A. Å´s fantastiska pass med core, spin soft och spin distans. Fredrik är fantastisk med sin energi och glädje och det är mycket därför vi väljer hans pass.
  Hur har ni tänkt nu? Vi är många som har gång- och cykelavstånd till Väderkvarn. Nu måste vi alltså ta bilen på fredagar, bussen är inte att tänka på. Trodde att Friskis & Svettis arbetade miljömässigt men så tänker ni uppenbarligen inte. Även för Fredrik blir det problem eftersom även han har gångavstånd till anläggningen på Väderkvarn.
  Hoppas att ni tänker om och planerar om inför vårterminen!

  Med vänliga hälsningar
  Gösta & Margareta Kilgren
  Margareta Kilgren
 • Hej!
  Ja, Fredrik är en helt fantastisk ledare! Håller med er helt!
  Återigen, så består vår härliga förening av fem anläggningar och 300 funktionärer. Detta behöver vi pussla med varje termin.
  Kanske hittar ni någon mer av alla våra 220 ledare som också sprider rörelseglädje? Ibland behöver man våga testa nytt:-)

  MVH Helena
  Helena Verksamhetschef
 • Tycker också ändringen är en besvikelse. Är äldre och har tagit ledigt på fredagar detta år för att få in lite träning som jag inte orkar annars med långa arbetsdagar och pendling. Var perfekt med soft spin, lite styrka, och sen soft core i en följd.
  Eva
 • Hej!
  Vi tar med era önskemål i beaktning inför vårens träningsschema och ser till vilka förutsättningar vi har utifrån våra funktionärers möjlighet att leda sina pass.

  MVH Helena
  Helena Verksamhetschef
 • Hej,

  Så bra, då ser vi fram emot detta. Det hoppas jag blir bra både för Fredriks del och för oss motionärer. Fredrik har ju promenadavstånd till Väderkvarn.

  Hälsningar
  Margareta
  Margareta Kilgren
 • Jag håller med ovanstående. Hur kam man flytta på ett pass som är mest välbesökt och flytta det ända ut till Ultuna. För det första finns det inga parkeringar vintertid. Har åkt dit en hel vinter. Några gånger har jag måst åka hem. Tråkigt även för dem som jobbar i staden, som bara kunde springa ner på lunchen. I Ultuna på fredagar är 20-30 stycken. PåVäderkvarnen var vi mellan 70-80 st. Vi vill inte byta ut Fredrik, ni måste fatta det. Den glädje man känner när man går därifrån är stor. Ge oss Fredrik tillbaka
  Inga-Lena L
 • Hej Inga-Lena!
  Roligt att du gillar Fredriks pass och att du känner glädje när du går därifrån! Att lägga schema för 215 gruppträningsledare varje år gör att vi efter flera år med nästintill samma schema, men med betydligt fler medlemmar behöver en ny kostym! Vi behöver tillmötesgå er medlemmars önskan om en större och bättre variation på schemat. Vi behöver förändra och fördela om för att kunna vikariera för varandra och för att alla anläggningar ska få ett större och mer varierat träningsutbud både dag och kvällstid! det är något vi jobbar med hela tiden. Det innebär att vi behöver flytta på någras favoriter och kanske är det så när det gått lite tid och vi fyllt på med mer att du också har fått ytterligare en eller två nya favoriter av pass eller ledare? Har du ytterligare frågor kan du i fortsättningen skicka dem på min e-post anna.jakobsson@uppsala.friskissvettis.se eller kom gärna förbi Väderkvarnsgatan och prata så jag får förklara mer om hur schema processen går till! Ha en fortsatt trevlig tisdag! / Anna
  Anna Träningschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.